şimdiki zamanın rivayetinin di'li hali 1.tekil şahıs devrik bileşik cümle

-benim, ikimizi de köle sınıfına ait sandığım bi arkadaşım vardı. ama dıptıs dıptıs brothers diye bi yerlere gitti geçen gece o; kapitalist kapitalist eğlenmeye hem de. sonra da bana dedi ki ''proleterler proleteri kate, sen de aç bandista dinle bari de durumu dengeleyelim'' bende saf saf ''ne seattle ne cenova ne latin amerika'daaa, ne hindistanda bir arayışta, özgürlük içinde özgürlük kafanda özgürlük, özgürlük sen nerdeysen oradaaa '' diyerekten açıp dinledim. evet. bence dengeledik durumu??

-ayrıca şu an -söylemesi ayıp değil bence- muz yiyorum da, küçükken okulda muz yemek ayıpmıydı neydi lan. böyle beslenmende falan götüremezdin. şimdi istesem tüm sınıfa muz alırım. ne güzel.

-sonra bi tane ismail vardı, o da dedi ki -utanmadan!- ''Aspendosta anadolu ateşinde troya'yi izliyorum, burda olmalıydın...'' bende dedim ki: şakacı seni.

-geçen gün kardeşimin telefonunu ele geçirip kendi numarama mesaj attım ''ablacım seni çok seviyorum, çok güzelsin, tek idolümsün, nasıl başarabiliyosun bu kadar mükemmel olmayı anlamıyorum..'' falan yazdım. şimdi onun aleyhine lazım oldukça kullanıyorum. yok lan aslında kötü bi abla değilim. valla..

-ayrıca dün masamdaki kalemliğin içinden tığ çıktı, bu bir mesaj mı dersin sevgili kurabiye?.. hıı, olabilir mi? okulu bırakıp dandel yapmaya mı başlamalıyım bilemedim ki.

-ayrıca ben eskiden romantiktim siz bilmezsiniz. eskiden dediğim de geçen sene bu zamanlar falan işte. böyle pembe çerçeveli, camı falan pembe olan gözlüğüm vardı bi tane (kızlar bilir, hani böyle küçükken kalpli gözlükler vardı, toybokstan çıkmış gibiydi, hani kalp kalpti falan, aynı öyleydi işte bildin onu sen..) hiç çıkarmazdım, yatarken bile! öyle uyurdum falan. gerçi yine de ara ara buldukça iliştiriyorum gözüme ama realizmin esiri oldum artık.

-bence ben, irade fesadı hallerinden biri oldu öteki tarafta, konuda hata falan yapıldı mesela, öyle geldim dünyaya. hıhı. evet. okyanusun dibinde bir yosun olmalıydım oysa. mandalina aşkına, tanrım!!

-ha bide pudingde pudingden çok hindistan cevizi olmasının verdiği mutluluk paha biçilemez. evet.

-beatles'a, yasmin'e, yann tiersen'e, cenk taner'e, ben harper'a ve bunlar gibi diğerlerine son. dinlemicem artık. evet. ben canıma susamadım lan!!

-ben etipufun hindistan cevizlisini severim ki hep. kapkarası da güzel ama onun üstündeki pötürcükler böyle birden bölününce çok şekerli oluyoya, ölcem sanıyorum ben. panik oluyorum falan.

-hani böyle hastayım dediğinde çünkü kendine hiç dikkat etmiyosun, incecik giyiniyosun, geçen gün de dondurma yemiştin zaten.. diye çıkışmaya hazır bazı tipler varya hani; onlar beni sinir ediyo gençler. sanki kendine dikkat ettiğin halde hasta olamazsın, bi tek dikkat etmeyince olunur, sanki sen hasta olayım diye kendini yerden yere atıyosun, hani dikkat etmiyosunya sen kendine.. e haydi o zaman hep beraber dikkat edelim kendimize de kanser falan olmayalım kızancıklar, kızçeler.

-idare hukuku kitabımı alınca kitaplığım devriliyodu lan az daha, şaka değil. e tabi deriiin bi boşluk oldu içinde, dayanamadı yazık napsın atıverdi kendini yere..

-morg görevlisi bi arkadaşım olduğunu söylemiş miydim? evet. morgun görevlisi. gurur duyuyorum kendisiylen ben şahsen.

-ayrıca da bi tane anıl var, 38 yaşında ve 3 çocuk annesi ve arkeoloji 1.sınıf öğrencisi. bana diyo ki: ''bana anıl de..'' bende ona anıl diyorum. o da arkadaşım gibi davranıyo falan. evet. annem 37, ben de 19 yaşındayım bu arada. bide ben geçen çay içiyodum tek başıma kantinde, anıl da kazıdan gelmiş, bana dediki bi solukta: ''karar verdim artık çocuk istemiyorum tüplerimi bağlattırcam, kazı yapmak istiyorum geri kalan hayatımda..'' ...bişey diyemedim lan. korktum, çok korkttum hem de gençler... uzaklaştım hemen ordan. koşarak tabii.

-böle kendimi pencereden sallandırıp hoy-lu-lu diye bağırıp, garip garip sesler çıkarasım var. hayır delireyazmıyorum.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

yazmaya devam:D bağımlısı oldum valla hergün yeni bişi var mı die bakıyorum bloğuna süper süppperrrr:D
arzu ben bi de hayranın gibi bişi oldum diyim:)

Madam de la Red dedi ki...

arzu da kimmiş. oww teşekkr ederim. beni şımartıyorsunuz..

Madam de la Red dedi ki...

arzu kim.

Madam de la Red dedi ki...

sensin arzu dimi. çünü ben değilim. off çok fena kafam karıştı arzular şelale..

Adsız dedi ki...

:)
alakasız biriyim ben ya tanıtsam nası bilemedim, öle siteleri dolaşırken denk geldi takıldım kaldım bir iki hafta önce:)
ama yazdıklarını okurken bi mutlu oldum niyeyse güldüm, hoşuma gitti, bak her bişi yazdıında ben daha bi mutlu olcam oleyyy yeni mevzu var diye:))

Madam de la Red dedi ki...

o zaman sevineyim ben. evet evet. seviniyorum hemen. sevindim bitti hatta. yok yok devam ediyo, devam eden bi süreç çünkü sevinmek. sevinmek devam eden bi süreç değil aslında da seviniYORUM dedimya, hani şimdiki zaman falan.. neyse tamam.
ne güzelsiniz lan. aslında ben anlam veremiyorum bazen bu 45 tane insan evladı (afedersin de) deli mi ne? niye izliyolar ki beni diyorum kendi kendime düşünüyorum. anlam veremiyorum falan ama vardır b0i bildikleri zaar..
tekrar teşekkür ederim söylediklerin için(: